Christmas at the Guillens!

Har nu upplevt den amerikanska julen på riktigt, här i USA kan man fira vill jag lova! (med sju barn i huset går det lätt lite vilt till).

 

kl. 7 blev jag väckt av en alltför ivrig Katrina och Matthew som tyckte det var hög tid att öppna julklapparna. Sovmorgon på lovet är inget man sysslar med här i USA. Jag kom upp ganska snabbt och tassade ner i min pyjamas med Noah, Matthew och Katrina. Nere i vardagsrummet var golvet runt julgranen smäckad med julklappar och ovanpå julklappshögen låg varsin julstrumpa som Amy och Gib under natten fyllt till bredden med allt möjligt. I vardagsrummet väntade Daniel, Laura och Amelia. Tog ett tag innan vi fick ner Amy och Gib till vardagsrummet, gillar Daniels kommentar:

"AH. Jag som tillochmed släckte min cigarett för att jag trodde att det var MIG folk väntade på.." Livet måste vara bra hårt på juldagsmorgon för vissa..

 

När alla var samlade var det dags att tömma julstrumporna, min innehöll MASSA godis, en clementin, handkräm, en julkula, tofsar, lite mera godis, kettlecorn (!), en lite julälg och en massa annat smått och gott. Efter det fick jag i uppdrag att leka jultomte och dela ut julklapparna. Efter att jag sett till att alla hade en varsin öppnades det, alla kikade runt ett tag och sen började man om igen. JAG HAR NOG ALDRIG FÅTT SÅ MYCKET JULKLAPPAR!

Den bäst var förstås från Rozbe :) Ska inte börja rada upp dem, för jag kommer bara glömma bort hälften och det känns lite oartigt. Men kan ju säga att jag har godis så det räcker för ett bra tag. Vet inte hur många kg lösgodis ni skickade till mig, mamma och pappa?

Fick bland annat en tygkasse ifrån Amy och Gib där det stod

"SAVE OUR PLANET, IT'S THE ONLY ONE WITH CHOCOLATE!"

Dom känner mig alltför väl.

Själv julshoppade jag det mesta av mina klappar på IKEA. Familjen fick en kokbok med svenska recept, Juleskum, Marabou, vanilj- och pärlsocker (finns inte i USA!), Kalles Kaviar, saltlakrits, sill, glögg, pepparkakor och knäckebröd (jodå, jag gav dom saker från Amerika som dom hade önskat också men de är inte lika kul att skriva om). Får ju inte glömma smörknivarna och älgosthyveln som mamma och pappa skickat från Sverige också, de var omtyckta!

När julklappsöppningen var klar var det dags för frukost. Omelett och MEGA stora kanelbullar (sticky buns) med en typ av kolasås och pecan nötter ovanpå. Jag gillar amerikansk frukost.

 

När alla kopierat varandras skivor, hunnit kolla igenom sina klappar ordentligt och jag hunnit med ett telefonsamtal till tjocka släkten i Skövde åkte vi iväg och kollade på Avatar i 3D med Daniels två kompisar Adam och Justin. Den var bra! Fast fick mig att känna mig lite sorglig. Jag vill också vara blå och hoppa runt bland träden.

När vi kom hem var det dags för den stora julmiddagen med skinka och potatisgratäng.

Efter lite mera film ("Up!", typ gulligaste filmen jag sett på länge) var det dags för DESERT. I USA kan man detta med efterrätt. Alla 15 (?) sorters kakor vi bakat kom fram, plus choklad jag fått från Sverige och annat godis familjen fått av grannar osv. Olyckligtvis var jag redan mätt och kunde inte ens proppa i mig hälften av allt jag ville äta. Få känslor är så hemska som att ha en tallrik full av ens favoritchoklad + kakor och bara inte kunna äta det. :(. Får spara tills imorn. Frukost! Passade även under efterrätten på att bjuda familjen på glögg. Det tyckte dom om! Likaså Juleskummet, Marabouchokladen och pepparkakorna. Saltlakritsen gick dock absolut inte hem. Kaviaren och sillen har dom inte vågat testa ännu. And I don't blame them.

 

Imorgon ska jag iväg och sätta sprätt på mina giftcards ($30 på Forever 21, YIHA) med utbytesstudenterna i Portland, kan ju inte missa mellandagsrean! Tror Laura följer med också, det ska bli kul! :)

 

 

 


Kommentarer
Postat av: LinnKarlsson

tkr det är lite roligt att det du beskriver är lite som i dem amrikanska filmerna, det där att det är tidig julaftonsmorgon och att när man kommer ned för trappan i sin pyjamas ser man julgranen pyntad med en massa paket runt om sig och den klassiska julstrumpan och mängderna av julgodiset!(y):D

gottnytt år!:D

2010-01-01 @ 02:28:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0