Art Project no.4

Vårterminens första tavla, gubbe jag hittade i Gamla Stan i Dubrovnik förrförra sommaren.
Jag älskar min nya Psychology II klass. Mr. Vixathep (eller nåt) inleder då och då sina lektioner med egenkomponerade ljusshower och idag ägnade vi större delen av lektionen åt att kolla på Simpsons. Det du pappa!
Kan ju även tillägga att solen har kommit till Oregon för första gången på tre månader och idag var det ca 15-20 grader ute. ...Februari?
Imorgon är det dags för min första danstävling med danslaget på Park Rose High School. Bussen lämnar skolan kl.6 imorgon bitti så nu ska jag söve och se till att vara i form tills imorgon. Wish me luck!

18 ÅR!

Så vart man myndig. Trodde jag skulle känna mig lite mera vuxen. Icke.

 

Själva firandet av dagen var i alla fall, tror aldrig jag blivit sjungen för så många gånger. I övrigt firade jag mest så som jag brukar fira; med mat, godis, kakor och mera mat. Började dagen med att få önska frukost av Amy. Pannkakor med Nutella blev det. Jag åt nio stycken (men dom var små!). Öppnade paket och brev från Sverige, TACK för alla brev och fina mejl! Och tack mamma för fotoalbumet (och chokladen)! Blev sedan mött vid skolans ingång av Annika som hav mig en stor kasse med tyskt godis och strumpor (det behövdes) och en poster som kilstrades upp på mitt skåp. Den innehöll bland annat

"Good luck being grownup"

och en upp och ner vänd cupcake. Tio minuter senare kommer Hanna in i skolans korridorer med en stor chokladtårta med svenska flaggan, blågula ljus och "Grattis på födelsedagen"  på som hon och Greg gjort åt mig! Tyckte jag var gulligt.

 

Tog ledigt från lektionen innan lunch och åkte iväg med Amy, Amelia, Annika, Eric och Robert och åt thaimat istället. Sååååååå gott. Fick en snowboardmössa och choklad av Amy. Efter skolan var det dags för snowboardträning och min coach Connie kom på bussen med en stor plåt fylld med cupcakes som hon bakat åt mig. Jag började känna mig en smula mätt, åt en och bjöd resten av bussen på de övriga. Och av någon väldigt underbar anledning bjuder alltid Jons mamma hela bussen på världens bästa donuts, så det blev en sån också.

Åkte sedan runt med killarna uppe i Meadows ett par timmar, Greg och Jon lärde mig göra 180, haha! Snowboardkarriären går framåt.

När vi kom in i värmestugan för en paus fick Connie hela laget att sjunga "Happy Birthday" för mig. De ville veta vad man sjunger i Sverige när någon fyller år, kom fram till att "Ja må du leva" blir väldigt intressant när man försöker översätta den till engelska. De trodde att jag drev med dem när jag kom till "hängas på en gris bakochfram" delen.

Blev bjuden på mac&cheese och chocolate chip cookies. VI hade även rätt kul med det tyska Brausepulvret jag fick av Annika. Jag tror inte det är meningen att man ska hälla hela påsen i munnen på en gång.

 

Kom hem från snowboardträningen runt 10 och ringde hem till Sverige. FIck min dos av Ja må du leva och mammaprat. Avslutade dagen med att bläddra genom fotoalbumet av "mina 18 första år" från mamma.

 

Fortsatte fira under fredagen. På morgonen sjöng hela kören för mig, och senare under eftermiddagen var det dags för danslaget att sjunga för mig. Har kommit på att födelsedags sånger är precis lagom långa för att det ska hinna bli halvt awkward. Men jag gillar det ändå. Under kvällen hade vi födelsedagsmiddag här hemma, Spaghetti Carbonara och Brownies fixade Amy. Blev sjungen för igen! Fick mera strumpor och choklad och en scrapbook som jag ska fylla med minnen från USA.

Sista måltiden i gamla köket, de har nu börjar riva ut allting för att renovera. Blev lite intressant när de skulle riva ut skorstenen och den öppna spisen. Vet inte rikigt vad som hände, men ett oväntat stort damm/kol/sot/alltmöjligt moln slog ner i köket när de rev ut den öppna spisen. Så hela köket/vardagsrummet är täckt av ett svart lager. Och Laura som låg och sov i rummet bredvid vaknade upp med ett ansikte täckt av sot. Haha.

 

Runt elva hämtade Hannah upp mig och vi åkte iväg och nattbowlade med en massa kompisar i Gresham. Jag lyckades som vanligt med konsten att inte göra en enda strike. När jag kom hem låg det brev och paket på sängen från Erik, Jenny och Rozbe. Tack så mycket! Saknar er alla där hemma, jättemycket. Bara fyra månader kvar nu…


Super Bowl Sunday

Sitter för tillfället och känner mig mer amerikan än jag någonsin gjort tror jag. SUPER BOWL SUNDAY you know. Jag och Annika har bänkat oss framför teven. Tyvärr så är vi ju lagom intresserade av am football. Jag har fastnat framför datorn och Annika har somnat. Fast hon vaknar i reklamen varje gång. De är mer intressanta antar jag.

 

Har haft en intensiv vecka, som vanligt. Förra helgen hade jag tredagars ledigt eftersom vi hade finals under torsdagen och fredagen. Och det är inte nådigt, för vissa. Under två dagar testar dom en i varenda ämne man har, INTE schysst. Så halva skolan var ganska stirriga och folk som Annika, som förstås tar alla svåra klasser, snittade väl 4-5 timmar sömn den veckan.

Själv så hade jag ju väldigt hektiska finals. Inledde med Art. Behövde inte göra någonting speciellt så jobbade på min tavla som vanligt. Sedan kör. Det var väl lite mera jobb. Var tvungen att sjunga "Ride on King Jesus" inför hela kören med tre andra personer från de andra stämmorna. Men det gick hyfsat, fick 46/50 poäng så det var jag nöjd med. Sedan var det dags för Pottery final. Hade test på vad de olika delarna av en kruka heter + verktygen man använder. Avslutade torsdagen med Speech final. Kommer in i klassrummet och när någon frågar vad för slags final vi har svarar Mr. Harris "Nah. I was just kidding. You don't have a final". SWEET.

Under fredagen var det dags för Modern American History vilket jag faktiskt hade pluggat lite inför. Mr. Lockett meddelade oss innan testet att det var den enklaste final han någonsin gett sin klass. Och under Photography testades vi på de olika delarna av en kamera. Avslutade fredagen med en och en halv timme Art.

= en rätt smärtfri finals upplevelse.

Nästa termin måste jag ju dock faktiskt plugga lite. Läser nu Psychology 2, Mock Trial och American Litterature. Utöver det har jag fortfarande Art två timmar varje dag (ibland Pottery), Photography 2 och kör. Gillar mitt schema!

Hade en intressant första dag i min American Litterature klass. Mr. Salvador är knepig. Han har en plastkatt med en döskalle på som han kallar för "Skull Cat". Han tyckte det var kul att välkomna mig genom att klämma fast skullcat i bänken bredvid mig, så döskallen satt och stirrade på mig hela lektionen. "Yeah, try and concentrate NOW on getting that poem translated" var Mr. Salvadores kommentar till mig…

Nästa dag hade han gjort en placeringslista i klassrummet. Själv så var jag placerad längst fram helt ensam. Jahapp… Och skullcat satt på muggen ovanpå teven hela lektionen. Mr. Salvadore bad oss vara tysta eftersom skullcat hade lite "private business" att ta hand om.

 

Mock Trial har väl varit lite mindre dramatisk. Vi jobbar på ett fall som vi ska åka och tävla med i en rättegång. Själv har jag fått i uppdrag att spela Clerk. Vet inte riktigt helt och hållet vad det innebär ännu, jag ska typ anteckna vad som sägs och se till att vittnena svär på att tala sanning. Plus att jag är stand in om någon saknas, så nu måste jag ha koll på alla vittnenas roll. GAH.

 

Förra helgen bodde jag halvt hos Annika, umgicks med kompisar och firade att finals var över. Tog en tur till Portland under söndagen med Annika, Robert, Tyler, Chaz, Eric och Corben och vandrade runt i staden och gjorde ingenting, Men det var trevligt! Fick se China Town, Riverside och en massa andra ställen som jag inte kommer ihåg namnet på. Vi försökte även ta oss upp i den högsta skyskrapan de har (pink tower?) för att se staden, men eftersom vi mycket väl kunde ha varit terrorister kom vi in särskilt högt.

 

Hade sedan ledigt under måndagen. Sova sova sova säng säng säng och dans på kvällen. I onsdags fyllde Annika hela 18 år och det firades med Nutella, heliumballonger och fula kort + Lindt choklad på hennes skåp.

Hade en rätt kort vecka, slutade efter lunch i fredags för att åka iväg och tävla med snowboardlaget!

Det var nu dags för Halfpipe. Vilket var rätt nervöst eftersom jag testade på det för första gången i onsdags. Connie hjälpte mig med tekniken i torsdags och sen var det dags för tävlingen i fredags. Självklart var jag först ut också. Men det gick helt ok ändå! Inga brutna ben och en sjunde plats av nio slutade jag på.

 

Helgen har i övrigt varit lugn. Hade dansträning från 1 till 8 igår, DÖ. Spenderade lördagkvällen med Annika, Eric, Robert, Katrina och Colton. Vi åkte upp till Mt. Hood Resort och smög oss in till poolområdet och badade i deras jacuzzi hela kvällen. Herlich. Försökte kolla på Moulin Rouge när vi kom hem igen, men jag + film på kvällen funkar ju inte något vidare. Somnade på en gång.

Och idag har jag tagit över 300 kort på Annika och getter till min fotoklass. Annika fick springa runt barfota i klänning i hagen i ca en timme. Jag tror hon älskar mig nu.

 

 

 

Några ur snowboardlaget + Connie min coach!

RSS 2.0