YIPPEYAEYYYY

 

Såhär ser ju då the weather cast ut här nuförtiden. Och har gjort i cirkus en månad.

 

 

 

29 april - 5 maj tänkte jag att det är hög tid för att byta till detta.

 

 

 

Jodå. JAG SKA TILL HAWAII!

En hel vecka tillsammans med mina underbara utbytesstudenter och kineser (fick nyss reda på att de invaderar ön denna veckan eftersom de har springbreak då)

Sol, bad, surflektioner och u-båtsafari mm. ska vi roa oss med

 

OCH DET GÖR MIG TYP SÅHÄR GLAD

 


Art Project no.3

Äntligen klar med självporträtt i blyerts och kol!

Helger som gått!

Jag och Annika på middag innan Wintercourt

Har inte hunnit skriva av mig på ett tag, har haft en intensiv vecka och två helger av massa aktiviteter!

Låt oss börja med förra helgen, då var det långhelg. Hade ledigt under måndagen, Martin Luther Kings födelsedag som firades. Själv firade jag med snowboardåkning uppe i Timberline.

Hade under fredagen dansträning efter skolan och stannade sedan för att kolla på killarnas basketmatch. Går bättre för dom denna säsongen än det någonsin gjort tror jag, leder serien! Så då kom jag hem runt tio. Under onsdagar kommer jag hem till Annika runt tio också (efter snowriders) och sover hos henne, och på torsdagar kommer jag också hem tio efter snowboardträning. Så på fredagkvällar är jag lite smått utpumpad.

Hursomhelst, försökte komma i säng hyfsat tidigt, under lördagen var det ju dags för min första snowboardtävling!

Inga brutna ben och inte sista plats var mina mål och de uppnåddes, så jag vart nöjd. Steg upp runt sju och mötte Greg, Jon och Ty runt åtta och fick skjuts av dem upp till Timberline där tävlingen hölls. Slopestyle var det som gällde. Parken hade tre stora hopp, två rails och ett dancefloor. Alla fick två åk  (varav det bästa räknades) och blev bedömda av domare. Snowboard är ju tyvärr inte så där väldigt stort bland tjejer så det var bara åtta stycken som ställde upp i tävlingen. Varav sex var från mitt lag. Sen så var det Aspen som alltid tränar med oss men går på någon annan skola och en annan tjej som jag inte sett förut. Hennes första tävling också.

Innan åket var jag så nervös att jag trodde jag skulle kissa på mig. Det gjorde jag lyckligtvis inte. Åkte över de två första hoppen, inga häftiga tricks men ändå, popped the knuckle på det tredje, skippade railsen (dom var höööögt upp!) och åkte över the dancefloor. Lyckades med att inte ramla vilket var det viktigaste för poängens skull. Räckte till en sjunde plats (av åtta) vilket kändes helt ok för första tävlingen faktiskt. Fick 56 av 200 poäng!

 

När tävlingen var över blev vi fast i värmestugan i ett par timmar i väntan på resultat. Vilket gjorde mig halvt galen eftersom jag ville hem och fixa mig i ordning inför skolans wintercourt (vinterns stora skoldans) som skulle hållas under kvällen. Skulle egentligen vara redo vid fem, och när klockan började närma sig fyra var det inte många fina ord som rörde sig i mitt huvud. Killarna ville ju dock inte lämna innan de fått reda på resultaten vilket jag i och för sig kunde förstå. Det var lite fler deltagande killar, runt 40 tror jag. Sandy gjorde bra ifrån sig i alla fall, placerade sig i topp tre på både killarnas och tjejernas sida!

Fick till slut skjuts hem av min coach Connie. Kom hem fem (!), missade förpartyt hos Kyza, duschade, fixade smink och hår, OCH packade i ordning mina saker inför skidhelgen med utbytesstudenterna på en timme (RÄTT bra gjort för att vara jag. kalla mig aldrig dryg igen). Skyndade iväg till Annika, glömde nästan biljetten till dansen och åkte iväg med henne, Robert, Eric och Naima till Welches där vi åt middag med en massa trevligt folk, tror vi hade långbord på ca 20 pers!

Dansen var hur kul som helst, i år var det Las Vegas tema som gällde. Kändes som om kvällen gick grymt mycket fortare än vad den gjorde under homecoming. Efter dansen åkte jag, Annika, Eric och Robert tillbaka till Annikas hus och åt Nutella våfflor hela kvällen och kollade på Super Sugen. Trevlig kväll, men kände ju lite småpissigt att alla våra kompisar hade en lokal uppe i Welches där de efterfestade. Och vi kunde inte gå eftersom vi skulle upp tidigt nästa morgon och inte hade skjuts hem från Welches. Ah.

 

Hursomhelst, fick väl ca 4 timmars sömn den natten innan det var dags att stiga upp och pallra sig iväg till SKI WEEKEND med utbytesstudenterna! Vilket var helt underbart. Inte på morgonen kanske, men. Åkte upp till Government Camp med Annika, Meg och Nora där vi mötte vår grupp. Lastade in alla saker i Cascade Ski Club dör vi övernattade. Jättemysig stuga, hade gärna stannat längre! Söndagen spenderade vi i Meadows, snöregn och allmänt sorgligt väder, men vi hade kul ändå. Stannade uppe sent och spelade kort och satt och snackade med alla utbytesstudenter, tror vi var ca 12 stycken som var där. Det är vekrligen hur kul som helst att umgås med dem!

Under söndagen var det strålande solsken och vi åkte upp till Timberline. Hade min första konversation med en australiensare i liften. Uppfattade ca 50% av vad han sa. Och engelska är deras modersmål? Är ju för tusan enklare att förstå vad Nora från Slovakien säger när hon pratar med mig. Han försökte förklara att han bor i en bil. Lät ungefär såhär "Am levänn en akaaa!". Eh. Ja. Lite blåst och en hjälm på det också. Ingen bra kombination.

 

Kom hem runt halv sex på måndagen och kastade mig iväg till dansträning i tre timmar. Stupade rakt i sängen när jag kom hem, dags för ny vecka.

Den var som vanligt, förutom att jag var "sjuk" (trött) i onsdags. Annars dans i tisdags, snowboard torsdags, dans och kolla på basketmatch på fredag. Annika sov över hos mig och vi hade samtal-till-europa kväll. Hon är jättedålig på tyska och tar hälften på engelska numera. Märkte jag. Haha. Jag är väl ingen stjärna på svenska längre heller, dessa blogginlägg tar längre och längre tid att formulera för mig.

Igår (lördags) hade vi dansträning i sex timmar. Ingen vila här inte. Jobbar för fullt på koreografin till State tävlingen i mars nu, LÄNGTAR! Och under kvällen var det dags för Big Band Dance. Skolans jazzband spelade och det gavs kurser i swingdans under början av kvällen. Jocke, du skulle varit där! Saknade boogie woogie. Sov över hos Annika efteråt. Och då menar jag verkligen sov. Försökte vara social framför en film men jag slocknade på en gång.

 

Idag tänkte jag ta en slappardag. Har varit halvslapp får jag väl medge. Blev hämtad hos Annika vid tio och följde med min kära värdfamilj till kyrkan. Åkte sedan över till Amelias hus i någon timme, har inte träffat henne på hur länge som helst nu! Blev en shoppingrunda i Gresham med Laura efteråt, fixade pengar till mobilen (kan smsa igen, YESSS) och hittade en hoodie för 5 dollar. Livet är gött. Och i.d foundation för 175 spänn. Billigt billigt!

I övrigt har jag degat i min säng med godis och dator. Och det tänker jag fortsätta med tills jag ska sova.

I USA har man spray ost. USCH. Och Marcus äter det med Pringles chips. Ännu mera USCH.

RIP Poopie

Har jag glömt att presentera er för min fisk, Poopie? Vann honom på Halloween.
Min mycket första fisk.
Han är död :(
Nu ska jag gå på toalettbegravning.

HELG!

Sitter i skolans datasal och uppdaterar lite vad som hander i vantan pa dagens danstraning. Har haft en fullspackad vecka, och en om mojligt annu mera fullspackad helg vantar!
Onsdag var en riktigt pissig dag.
Var uppe med Snowriders for andra gangen till Meadows, det var... forfarligt. Isregn och storm. Och sen sa har jag ju inte sa mycket tyngd att komma med (vilket jag for det mesta ser som en positiv sak) sa nar jag skulle ta mig ner fran toppen blaste jag nastan uppat. Isigt var det forstas ocksa, sa det stod harliga till. Sa efter ett ak kande vi (jag och tjejerna i snowboardlaget) oss ganska fardiga och gick in till varmestugan och fastnade dar ratt lange. Efter en stund kom Annika & co in ocksa och ingen kande riktigt for att ga ut igen. Jag hade lamnat snowboarden i ett snowboardstall utanfor womens bathroom och tankte inte sa mycket mer pa det, eftersom jag stallt den dar forut och likadant gjorde manga andra.
Dock sa stod den inte langre dar nar det var dags att aka hem. SHIT tankte jag. Tydligen har den blivit snodd. Illa. Fler personer fick sina snowboardar snodda under samma kvall. Snowboardmaffia pa gang under onsdagkvallar i Meadows, tydligen. Nae, nu saknar jag allt Bjornrike. Bra sak med skidomradet har dock, dom har BARA sittliftar. Vet knappt vad en ankarlift ar nar jag forsokte forklara. 1-0 till USA. En annan cool sak (enligt min asikt) ar toaletterna pa Meadows. Dom har automatisk tval! Bara att satta handen under sa pumpas den ut automatiskt. Jag ar lika road varje gang.

Under torsdagen akte vi aterigen upp med snowboardlaget, och det var tusen ggr battre. Klart och fint. Ovade big jumps, jag akte till och med i dom! Och jag dog inte! Har ett ganska blatt kna dock. Matchar min wontercourt klanning jag ska ha pa lordag kvall fint.
Pa lordag ar det ocksa dags for min forsta snowboardtavling, Slopestyle i Timberline. Jag ar sa nervos att jag inte vet vart jag ska ta vagen. Och nar tavlingen ar klar blir det att skynda sig hem och gora sig iordning infor wintercourt, sedan middag med en massa kompisar och rutn 8 bar det av till den stora dansen. Sover over hos Annika. Under sondagen aker vi upp till bergen och traffar ovriga utbytesstudenter pa SKI WEEKEND (:DDD) och stannar dar tills pa mandag.
Ikvall ar det danstraning och killarnas basketmatch som galler. Under halvtid ropar dom ut arets wintercourt king & queen, Katrina ar nominerad, hoppas pa henne.
Nu kor dom snart ut mig ur datasalen har, sa far nog ta och avsluta. Hors snart igen!

Oregon City

Har nyligen kommit hem från skolan, sitter i sängen och lyssnar på Annika som ligger på golvet bredvid och maler på på tyska i telefonen med sin mamma. FATTAR NOLL. Men sånt blir man van vid när man är utbytesstudent. Har nu gått runt i ca fem månader och känt mig lite halvkorkad :) På tal om det så är det nästan halvtid! Känns jättekonstigt, känns som om det var evigheter sen jag var i Sverige och tiden här har gått rätt fort. Ändå känns det som om jag har känt alla här borta hur länge som helst och att det inte var så värst länge sedan jag satt och åt middag med familjen hemma på Skolvägen… Eh ja. Det lät ju himla logiskt, va?

Men det sägs ju att första halvan ska vara den jobbiga, och andra halvan så rullar det bara på och helt plötsligt kommer det vara juni och dags för flygplatsen igen. Känns skönt att ha klarat sig igenom allt det jobbiga.

Har precis fått reda på att jag ska resa hem den 21 juni, och någon gång under 22 juni kommer jag återigen stå med (förhoppningsvis) båda fötterna på svensk mark igen. Jag och Emma från Skåne lyckades boka samma flight så vi har sällskap fram till London.

 

Var förresten och hälsade på henne och hennes värdfamilj i Oregon City under helgen, det var kul! Och hur konstigt som helst att prata svenska face to face igen. Kollade på Bruno och började kommentera filmen på engelska HELA tiden. Båda två. Så jag kände mig inte så dum i alla fall. Återigen, bara halvkorkad.

Under söndag morgon följde vi med hennes värdmamma Melissa till stallet och red. Jag lyckades trava, helt själv, utan att ramla av = RÄTT STOLT. Att det var på stallets äldsta häst som knappt orkade flytta hovarna framåt behöver vi ju inte låtsas om. Har även haft en mycket obekväm träningsvärk i bakdelen sen i söndags.

De tyckte i alla fall att jag skulle komma tillbaka en annan helg så jag får lära mig mer, så kanske vi kan rida till stranden i sommar eller nåt. Låter mysigt!

Under dagen åkte vi till gallerian och fönstershoppade loss. Är rätt pank. Kostade ändå på mig en Ben & Jerry's, det är ju inte fullt så dyra här. Testade Chocholate Therapy den var UNDERBAR, har den kommit till Sverige än? Annars måste jag börja importera… Och Oatmeal Cookie någontingnågonting-typ-kanel, KÖP DEN.

 

Har även fixat till mitt nya schema för nästa termin som börjar i februari. Inte så jättestor skillnad men ändå.

Börjar fortfarande dagen med Art Lab

Fortsätter fortfarande dagen med choir

Sedan blir det dags Photography 2 (uppgraderar mig till digitalt, woho!)

Och här kommer chocken alltså. BOTANIK. Ja, jo, jag vet inte själv varför än. Det var typ blunda och peka på något. Plus att folket är härligt och dom gör coola trips utanför skolan.

Independent Art Study/Independent Pottery varannan dag

LUNCH LUNCH LUNCH i en halvtimme ÄT FORT

Mock Trial. Typ leka advokat och argumentera för eller emot påhittade fall. Ska även åka på en rättegångstävling tillsammans i april (?)

Och avlsutar dagen med American Litterature.

Känns som ett helt ok schema.

Saknar inte riktigt NVSP. Ännu.

 

Nu ska jag kila iväg och socialisera mig med Annika, snart dags för dansträning!

 

Jag och Emma i stallet

Happy New Year och Decade en vecka efter

Sitter for tillfallet i skolans datasal och fordriver bildlektionen. Blev precis klar med sjalvportrattet sa jag "letar inspiration". Typ. Pa bloggen.
Igar var jag ivag med skolans snowboardklubb till Meadows och akte snowboard. Det var super isigt. 
Reslutat av gardagens akning: ont i benhinnorna och ett fett jakla blamarke pa hoger armbage. Men det ar det vart! Ska upp idag igen med snowboardlaget. Fick aven reda pa att de har tavling om tva veckor. Eheheee. Jag komer dooo.
Ar lagom overtired idag, kom inte hem forrans halv elva igar fran backen. Det ordet existerar forovrigt inte i usa, men jag och Annika ska se till att det infors.

Jullovet var helt underbart, och det var lite motigt att borja ga upp halv sex pa morgonen igen i mandags.
Nyar firades in hos Michael med Annika och Katrina och en massa andra kompisar, blev ett mycket battre firande an vad jag hade forvantat mig! Firade aven in 1 jan med att premiaraka i Meadows med Michael, Cameron och Colton. Jag kande mig ratt kass. Kan ju i och for sig bero pa att de aker nastan varje dag.

Nasta stora happening har i skolan ar Wintercourt, vinterns stora skoldans som ar inbokad nasta helg. Ska bli kul
btw sa har jag forresten borjat DROMMA PA ENGELSKA. Det ar coolt tycker jag.

RSS 2.0