STATE FAIR




HAHAHAHAHAHAHAAAAAA detta ar sa USA

Hela lordagen spenderades pa Oregon State Fair, kul stalle! Det var the Lights som jag bodde hos de forsta dagarna som bjod med mig, Katrina och Greg. Pa State Fairen fanns typ ALLT. Folk tavlade i storst potatis, storsta pumpan, haftigaste tartan, godaste pajen, basta kossan, konst och mycket mer. Dom hade aven karuseller, marknad, olika scenframtradanden och MAT forstas. Helst pa pinne och friterat. Ja, ni ser ju kortet (dom friterade Snickers Erik!). Sa nu har jag levt som amerikan pa riktigt och atit Corn Dog och Candy Appel. Hela grejen kommer paga i elva dagar till, och i slutet kommer Katy Perry dit och upptrader, tyckte jag ar lite coolt (hot'n'cold JENNY).

Idag ar det sondag och jag har precis kommit hem fran kyrkan med familjen. Vet inte riktigt vad dagen kommer bjuda pa an, familjen pratade pa nagot fodelsedagskalas (det verkar vara det man gor har pa sondagar...). Annars blir det nog bara att ta det lugnt och kolla pa nagra filmer som jag och Katrina har lanat :) Idag i kyrkan pratade jag aven med en tjej som gatt pa Sandy Union (dar jag ska ga) som berattade om skolans dance team! Later himla kul, men dom har tryouts och grejer, sa vi far se hur det gar... Hon var ocksa galen i So You Think You Can Dance och tyckte att vi skulle ha SYTYCD kvallar nar det drar igang. Ser fram emot det! :)


Katrina, Peter, jag och Greg pa Oregon State Fair


Fredag



Hej pa er!
Livet flyter pa har borta, kan inte fatta att jag bara varit har i ca 5 dagar, det kanns sa mycket langre!
Jag trivs verkligen jattebra hos the Guillens. Igar foljde jag med Amy och Katrina till en tant vid namn Edna som de brukar hjalpa med stadning och lite annat. Dom bodde verkligen jattefint, fotot ovanfor pa Katrina ar faktiskt taget i deras bakgard. Ganska okej utsikt va? Efter Edna akte vi till Donna, en annan tant som Amy hjalper med stadning och shopping mm. Hon var verkligen jattetrevlig och ville ta med mig pa en liten roadtrip till Mount Hood (dar jag kommer aka snowboard i vinter)  nagon dag framover.
Har hos familjen ar det nastan tomt hus (enligt Amy)... Amelia ar bortrest, Laura har jag inte riktigt koll pa och Matthew ar pa camp. Sa det ar bara Amy, Gib, Noah, Katrina och jag kvar!
Men nu maste jag kila, ska ivag och kolla pa bio med Noah, Daniel och Gib. Inglorious Bastards it is!


Foton!


Min vardsyster Katrina och deras dvargkilling Paulie, sa sot!
Kolla Facebook for fler kort, bloggens bildfunktioner ar knepiga...

Got to loooove my nya schema!

Igar besokte jag min high school, registrerade mig och valde kurser. Wanna hear my new schedule?

Borjar dagen med kor (nej, inte djuren. sjunga)
Fortsatter med Art Lab (bild)
Sedan har vi Pottery (typ keramik/drejning)
Efter det Speech (Foredrag, tal. Och hur ska det ga. Jag menar, de andra behover ju bara vara nervosa infor att prata. De kan ju spraket i alla fall)
Och har kommer dagens jobbiga del alltsa... Modern American History / Civics. AH.
LUNCH LUNCH LUNCH i en halvtimme
Sedan har vi Photography, yey!
Och avslutar dagen med Fitness 4 Life (Haha I know, hurtigt namn va. Lat oss kalla det idrott)

Livets enda downside med high school ar ju dock att jag maste ta bussen 06:30. Iiiiisch... Men lite coolt ar det ju anda att jag ska fa aka i en san dar gul high school buss? :D 
Skolan har aven en snowboard klubb som jag tankte ga med i, vilket innebar att jag kommer aka med dom och aka snowboard i Mount Hood sex onsdagar i vinter, kanns ju helt OK. 
Maste ju aven skvallra om att jag blev placerad i 12:e arsgruppen och blev darmed senior, how cool is that? :D

I ovrigt har livet varit valdigt lugnt idag. Har kollat pa film med Katrina och Matthew och hjalpt dom rensa poolen. Och igar kvall var jag pa pizza/filmkvall med Laura hos hennes pojkvan Trevor. Som for ovrigt har ett helt album som handlar om Transformers, du skulle varit dar Rozbe!
Jag rakade aven droppa en liten blond kommentar, Trevor fragade mig:
"Do you know what a nerd is?"
Och jag svarar:
"Oh yeah we have that in Sweden too."
Vet inte vart "word" sprang och gomde sig? Dom hade ganska roligt at det i alla fall. 
Nu ska jag hjalpa Katrina med tvatten, ha det fint ni andra!
kramkram



 

The Guillens

Gott folk, min vaska ar fortfarande forsvunnen, gaaaaaaaah...! Sa ni far vanta pa kort och annat smatt och gott, kamersladden ligger ju tyvarr i den.
Jag har nu varit oversea i fyra dagar. Eller tre. Eller nat. Jetlag. Vill nu veta vad jag atit an sa lange? :D
Frukost; Amerikanske pannkakor, MCDONDALDS, agg och annat smatt och gott.
Lunch; eh. typ nutella. Och jordnotssmor.
Middag; Hamburgare och saker med ost.

I LIKE IT! (forlat rozbe, men jag kommer bli fet)

Men tillbaka till amnet, har ju nu landat hos familjen Guillens! Dom ar verkligen supertrevliga och allt jag hoppats pa. Dom har en massa sota djur ocksa! Och getter som jag ska fa lara mig att mjolka... Hehe. Laura har aven fixat med danslektioner sa jag kommer dansa (som det ser ut nu) lyrical och hiphop pa tisdagar, balett pa onsdagar och lyrical pa torsdagar. Jag kanskekanskekanske ocksa kommer ga i en konstskola pa fredagar om det loser sig med min high school, Peter och Katrina kommer ga dar och det skulle vara sa kul att fa testa pa deras klasser!
Igar fick jag en rundvisning av min high school, den var typ lika invecklad som Alvkullen. Jag kommer vara helt lost forsta dagen. Deras skollag heter The Pioneers, och allt ser ut som en amerikansk teenmovie. Idag ska jag dit igen och skrivas in i registren och valja klasser! Kommer ha multibeslutsangest...

Nu maste jag kila ivag! Och btw, min vaska kom precis till dorren, sa snart ska ni fa kort!
Kramar till er

Framme i Sandy

Efter 24 timmar resande har jag antligen natt min slutdestination Sandy. Resan gick bra forutom en vaska som hamnade pa efterkalken, men den ar pa vag, sa allt har lost sig! Tror till och med att jag kommer fa pengar for det, awsomeeee. Det ar galet hur fort man kommer in i spraket, jag behover nastan inte ens tanka efter innan jag sager nagonting pa engelska langre. Och amerikanskan i Oregon ar valdigt ren, sa den ar latt att forsta!

Min egentliga vardfamilj Guillen ar bortrest over helgen, sa jag blev hamtad av nagra vanner till dem, familjen Light. Det forsta vi gjorde var att aka och kopa snabbmat, burritos! Kande mig riktigt amerikansk pa en gang dar. De ar verkligen jattetrevliga och har verkligen fatt mig att kanna mig valkommen, sa det kanns nastan dumt att aka till nagra andra pa mandag. De har ett jattestort hus, trots att de bara ar tre personer som bor har. Mamma Anne, pappa Seth och deras 17-ariga son Peter. Han sitter faktiskt just nu i rummet bredvid och spelar sina egna latar pa piano, han ar jatteduktig! Han ar ocksa valdigt intresserad av konst och visade mig nagra av hans tavlor som verkligen var hur fina som helst. Familjen har aven tre till barn som tyvarr inte bor hemma langre.
Just nu ar klockan halv tva, och idag har jag an sa lange hunnit ata pannkakor med lonnsirap till frukost och foljt med familjen till kyrkan, kanns som en valdigt typisk sondag formiddag har i USA. Det blev nastan lite pinsamt nar de fragade mig om den svenska kyrkan och vad for typ av kyrka det var (har vi ens olika typer av kristna kyrkor i Sverige?), dom kunde inte riktigt forsta att det inte ar sa manga som gar i kyrkan regelbundet i Sverige. Men det var verkligen annorlunda fran var kyrka! Mycket mer modern och avslappnad (vadderade stolar, halleluja!). Gudstjansten inneholl mycket musik som framfordes av ett band langst fram pa scenen med piano, trummor, gitarr och bas och musiken var mycket mer modern an psalmerna som annars spelas i Sverige. Dessutom stod alla upp, klappade och sjong med sa det stod harliga till! Da och da fick nagon for sig att stenseriost ropa ut "Amen" eller "Halleluja" och det hela kandes bara valdigt komsikt. Fick anstranga mig lite for att inte borja skratta.
I eftermiddag ar familjen bjuden pa fest till en tjej som jag forstas har glomt namnet pa (sa mycket namna overallt just nu!) sa jag antar att det ar dar jag kommer spendera resten av dagen.

Nasta gang ni hor av mig har jag forhoppningsvis traffat Guillens sa da far ni hora mer om dom :) Jag hoppas ni har det bra dar hemma, jag tanker pa er och saknar er! Manga kramar och pussar till er

Hejdå Sverige!

Sitter för tillfället hos min faster i Stockholm. Det är nu bara åtta timmar kvar innan mitt plan mot USA lyfter, och endast 5 timmar innan jag måste bege mig mot Arlanda, så det börjar väl bli dags att krypa ner i sängen och få några timmars sömn. Börjar kännas riktigt pirrigt!
Måste rätta ett fel från förra inlägget också, det visade sig att familjen har hela sex barn. Daniel, 21, stod inte med i mitt första brev, antagligen för att han inte bor hemma utan i Portland. I onsdags ringde jag och pratade med min värdmamma och allting kändes väldigt bra. Vilket gjorde mig lite lugnare och mer förväntansfull än nervös. Har även fått veta att jag ska dela rum med Katrina, verkar vara en jättehrälig tjej! Amy berättade även för mig att jag kommer ha stora möjligheter att åka snowboard i närheten till vintern, säger bara GÖTT! Plus att min värdsyster Laura håller på med dans, håller i kurser och har dansat balett sen hon var tre. Hon har till och med erbjudit sig att bli min privatlärare, så nu ska jag minsann lära mig dansa balett ;)
Allting verkar helt enkelt så bra som det kan bli, det enda jobbiga nu är ju alla hejdån, det är hemskt. Är helt förvirrad för tillfället, antar att alla känslorna kommer att komma ikapp på planet imorgon...
Men nu är det dags att för mig att sova, nästa inlägg kommer förhoppningsvis skrivas från familjen Guillens hus :)

Äntligen placerad

Idag har jag äntligen fått reda på vart jag ska spendera mitt kommande år, så kände att det var dags för att få fart på den här bloggen också. Jag förstår mig inte verkligen inte på hur man designar den här sidan på ett bra sätt, men jag får väl snygga upp den lite mer en annan dag för nu örker jag inte mer...
Värdfamiljen verkar hur bra som helst, det enda som skaver lite är att jag ska åka iväg redan lördag morgon! Så hur jag ska lyckas packa för ett år på tre-fyra dagar (och dessutom hålla mig till 30 kg) återstår väl att se. Har lite småpanik nu!

Hursomhelst, nu vet jag i alla fall att jag staten jag ska åka till heter Oregon (så mycket mer om den vet jag inte ännu, men samma breddgrad som norra Italien tackar man ju inte nej till precis!). Jag kommer att bo i en förort till storstaden Portland i ett område som heter Sandy och då gå i Sandy High School med cirkus 1400 andra elever.
Min värdfamilj Guillen verkar jättemysig, mamman heter Amy, pappan heter Gilbert och dom har inte mindre än exakt fem barn! Amelia som är 22, Laura som är 19, Noah 17, Katrina 15 och Mathew som är 12 år. Kan det bli mer perfekt? Jag har också fått veta att de har massor utav djur och ett stoooort hus. Kanske är  det bondgårdsliv på g? Vet inte så mycket än, det här var bara vad jag hann få reda på över telefon av STS, väntar ivrigt på mitt brev som ska dimpa ner i brevlådan imorgon med mer information!

Men nu ska jag kila iväg till bussen och kolla på Rozbe när han spelar Korpenmatch (finally!) och sedan spendera kvällen framför So You Think You Can Dance med the family! (Jag kommer kunna se höstsäsongen mycket tidigare än er HÖHÖ)

RSS 2.0