Thanksgiving

Thanksgiving i usa går i stort sett bara ut på en sak; äta mat. Och jösses om det fanns gott om mat i detta huset. Amy har under tisdagen och onsdagen i stort sett levt framför spisen för att förbereda allting. Började dagen med amerikanska kanelbullar (och då snackar vi gigantiska bulllar) och fruktsallad till frukost. Grilled sandwich som mellanmål runt lunchtid, och sen den stora kalkonmiddagen runt fem. Vi hade två btw. Kalkoner alltså. Till det serverades det mashed potatoes, sweet potatoes, cranberry sauce, någon annan cranberry sak, bröd, sylt, stuffing, gravy, grönsaker, sallad med päron och kanderade mandlar i (MMMM!) och ännu en fruktsallad. Tror det var allt. Efter det kände man sig hyfsat mätt, och jag spenderade någon timme i soffan som en strandad säl och tittade på Fiddler on the roof med övriga i familjen. Det var serious matsmältning som gällde där under några timmar för att göra plats för efterrätten, sju sorters pajer på nio personer! Två pumpkin pies, en äppelpaj, en päronpaj, en minced meat paj (Nej, inte köttpaj. Den innehöll bara frukt och nötter. Smakade glögg), en pecanpaj och den sista kommer jag inte ihåg.
Borde kanske för hälsans skull tillägga att vi inte fick i oss alla pajer, halva nöjet med Thanksgiving är ju the leftovers dagen efter.
Under natten var det tänkt att jag skulle åka på black friday shopping med Katrina, vilket är en rea som startar klockan tre (tror jag?) på natten och pågår fram till elva på förmiddagen där alla galna amerikanare försöker få sin julshopping fixad och klar. Det sägs vara här man kan få en skymt av kvinnor i alla åldrar som ger sig in i en frivillig brottningsmatch för att få de mest prisvärda skorna/kläderna/väskorna. Man bör även vara beredd på att köa i ca tre timmar.
Olyckligtvis blev våran ride inställd och det blev inte några brottningsmatcher för min del. snyft. Men jag och Annika kom iväg senare under dagen till Clackamas Mall, när rean var över och det inte var så folktätt längre. Så fick en del av min julshopping gjord. Inte så illa pinkat för att vara mig när det fortfarande är november!
Idag så är det julstädning och pyntning av huset som gäller. Och du tyckte vi hade mycket julpynt mamma? Säger bara, minst tio flyttkartonger här. Ska även senare iväg med hela familjen och köpa julgran. Måste även öva på mitt newscast speech som min grupp ska framföra på tisdag och den nya dansen till danslaget. Fick nyligen veta att vi ska tävla den 12 december, så imorgon är det extraträning som gäller hela eftermiddagen!

Premiär och Pink Eye

Igår var det dags för premiär av skolans musikal och det gick helt okej! Kändes inte så jättespeciellt eftersom vi redan har haft en föreställning för föräldrarna och en för skolan. Hade ju även tänkt ladda upp kort idag, men blogg.se vill inte riktigt samarbeta så det får bli en annan gång. Försöker även ladda upp konserten med kören, FINALLY, men ser inte sådär överdrivet ljust ut på den fronten heller. Behöver ladda i en sisådär fem timmar till. aaaaah.
Hursomhelst, anledningen till att jag har fastnat lite framför datorn idag är för att jag är lite halvt om halvt aktivitets grounded den här helgen. Nej pappa, jag har inte gjort något dumt, jag har bara varit lite för sjuk på sista tiden. Så försöker sova ikapp lite. Har gått och fått Pink Eye, ser ungefär ut som det låter. Mitt ena öga är rosa, creepy. Åkte till fabror doktorn med Gib igår, men de ville inte acceptera min försäkring (!) och jag hade inte riktigt lust att betala 800 kr för en liten undersökning, så det fick bli hemmakur på detta istället. Börjar redan gå över, så det är nog ingen fara. Var ju lite intressant dock när mitt högra öga fick för sig att svämma över mitt i "Social Dance" fiol solo igår kväll. DÅLIG TAJMING PÅ DET.
Så idag har jag lyckats med att ha en lugn dag. Sovit ut, har bakat banankaka med Amy, laddat över lite kort, plockat upp äpplen från tomten så att grannens gris Balthazar inte ska känna sig så lockad att klättra över till vår sida, skypat med Rozbe. Ska avsluta dagen med ännu en föreställning på skolan, ska bli kul! Kommer sakna allt med musikalen när det är över, himla härligt folk som är med. Men det är ett tag kvar, tror sista föreställningen går av stapeln 5 dec.
Imorgon har jag planerat att gå och se New Moon med Annika om jag lyckats bli lite friskare. Hoppas på det.

Sjukling

Idag ligger jag hemma och är hostar och snorar. Lucy gör mig sällskap och ligger här bredvid och fiser på min klädhög. Antar att jag får skylla mig själv för det.
Har ju inte riktigt tid med att vara sjuk just nu, har ju genrep ikväll! Kan ju i och för sig bero på hur jag levt de senaste dagarna. Skola, paus i cirkus en timme (=dansa runt till alibaba musik med övriga i orkestern. vi blev igår tillsagda av dramaläraren att ta det mer lugnt innan repen, efter att ett x antal personer fick för sig att även införa inlinesåkning bakom scenen, eftersom att hans cast inte klarar av att fokusera annars. partypooper), rep rep rep i ca 5 timmar, hem, MAT, sova. Och samma sak nästa dag igen.
Har i alla fall tänkt masa mig iväg till dans träningen kl 5 så jag kan kolla på vad de har för sig, och sedan får det bli genrep i alla fall.
Har ju i alla fall klarat mig igenom alla fem tal om Sverige som jag blev ombedd att framföra inför alla freshmens. Det gick bra, minus att jag nästan tappade rösten under sista talet. Var ju lagom komiskt. Alla killar ville veta hur bilarna ser ut i Sverige. Hehe, kände verkligen hur rätt jag var för att svara på den frågan ("eehh. dom är mindre...?"). Dom tyckte även att det var coolt att till och med Sverige har TV-spel. Andra lagom intelligenta frågor jag fått om Sverige:
1. "Do you have Internet in Sweden?"
Hallå eller. Men GUD vad jag ångrar att jag inte lurade i henne att jag aldrig sett något liknande förut.
2. "Where are you from?"
"I'm from Sweden"
"Yeah, but, which COUNTRY are you from?"
Denna behöver ju inte ens några kommentarer :)

I'm in heaven

SWEET JESUS idag har jag köpt Ben&Jerry's för 1,50$ (~10kr). Livet är gott.

PAPAYA

Känner mig lite sne idag. Oj, vad rolig jag var nu.
Har för tillfället fått två oväntade timmar av ingenting vettigt alls att göra, och av någon anledning hamnar jag alltid framför min mac cam i dessa stunder. Det är ju sorgligt vad lättroad jag är.
Detta kortet togs iofs för ca en månad sedan när Noah hittade mig ihoprullad till en liten boll vid köksbordet efter att jag skrattat tills jag fick kramp i magen.
Jag borde ju dock ta tag i livet lite. Jag borde plugga till mitt tal om Sverige (eh. har blivit ombedd att babbla på om mitt kära hemland för små söta freshmens i 40 minuter. SERIÖST. så mycket vill ni inte veta om Sverige), borde läsa igenom min bunt med papper om snowboard teamet, borde öva inför musikalen, borde dammsuga. Borde borde borde. Eeeeehh, neh. Ska nog kila iväg och spela Wii med mis hermanos istället.

Torsdag

Kände att jag var tvungen att ladda upp den här bilden, har ju äntligen fått tummen ur och lagt in San Francisco korten på datorn och även laddat upp några på Facebook för er om vill ta er en titt. Jag och Annika hittade snackset no. 1 på en Shell mack på vägen. Torkade räkor. Med ögon och allt. ISCH.
La även nu märke till att det hänger Jolly Rancher i bakgrunden. Intressant, trodde det var en typ av sylt. Kan ju dra den historien också. När jag var på Outdoor School fick alla tjugo ledare presentera sig genom att säga sitt namn och favorit smak på Jolly Rancher. Givetvis är jag tredje person ut att presentera mig, har ingen aning om vad tusan Jolly Rancher är och vill ju inte verka helt tappad inför tolvåringarna som jag ska spendera kommande vecka med. Kände att det skulle bli lite pinsamt om jag drog till med en smak som inte fanns, och att erkänna att jag aldrig smakat Jolly Rancher verkade inte riktig ok. Så jag körde på den tråkiga varianten och upprepade samma smak som personen innan mig berättade om. Självklart uttalade jag hela grejen helt fel och fick en del oförstående, smått roade blickar. Så det var godis dom pratade om. Eller, jag pratade om. Intressant.
Livet här är för övrigt hektiskt för tillfället. Efter skolan har jag nu varje dag tre timmars repetition med skolorkestern inför musikalen som har premiär om åtta dagar! Och långrep under helgerna. Vilket verkligen behövs, har ju en sisådär 150 sidor att hålla kolla på. eh. Nej, jag har fortfarande inte riktigt koll på allt. Jag skulle behöva lite privatlektioner med Wanja känner jag. Sen så springer jag direkt till dansträningen på måndagar, tisdagar och fredagar när repetitionen är slut och kommer sedan hem runt 9. Låt oss säga att jag har lyckats med uppgiften att hålla mig "busy at all times". Hade även idag möte med snowboardteamet efter repet. Vi är i år 6 tjejer i laget, och vi har en egen coach, YEY! Fick även veta att skolans tjejlag förra året vann State Championship. Hehe, känn ingen press eller så... Nästa vecka ska vi börja vår försäsong träning i form av kondition med mera och i Januari ska vi börja åka upp till Mt. Hood. Kommer även att vara tävling nästan varje helg, får väl se hur det går med det för min del, men. Ska försöka bli hyfsad till State i Mars i alla fall!
Det här med snowboard passar i alla fall in perfekt i mitt schema. Kommer i Jan, Feb och Mars ha dans mån, tis, fre och på ons, tors blir det snowboard för min del. SUPEREXCITED.
Förra dansträningen fick vi beställa träningsoveraller. I USA föredrar man tydligen tighta saker, och mina tränare tyckte jag var helt knäpp för att jag ville ha stora mjukisbyxor. Men jag fixar verkligen inte tighta mjukisbyxor. Speciellt inte om jag ska röra mig i dom (och speciellt inte om jag måste betala för dom också). Efter en del om och men och bönande och bedjande (nästan på mina bara knän) gick dom med på att ge mig medium. Men dom tycker fortfarande att jag är ganska knäpp.
Idag när jag kom hem låg det även ett brev på sängen och väntade på mig från farmor. Det gjorde min kväll, tack farmor! Ska läsa det en gång till innan jag försöker somna.
Godnatt på er där hemma, hoppas allt är bra mer er!

Tisdag

Sitter for tillfallet i skolan bibliotek, ungefar sahar aktiv ar man under speech lektionerna i USA. hehe. Hade igar prov i historia, forvantade mig nagot riktigt knepigt (ar ju trots allt van vid Martins prov...). HAR ALDRIG UPPLEVT ETT ENKLARE TEST under min skolgang, jag gillar high school. Men det faktum att jag faktiskt HADE pluggat kandes ju lite sorgligt. Och folk i Sverige klagar pa den daliga nivan vi haller. Jag undrar vart USA finns pa den listan? Dock sa gar det ju rykten om att vi ar himla mycket battre an vad vi ar. Hannah hade fatt hora att vi i norden gar i skolan dubbelt sa manga timmar/vecka jamfort med USA. Hehe, not true.
Imorgon ar jag ledig for att fira Veterans Day, annu mera karlek till high school! Har ju dock rehearsel infor musikalen varje dag denna vecka, nasta fredag ar det premiar pa gang! Och jag har verkligen inte alls koll pa allt jag borde ha koll pa just nu.
Hursomhelst, till helgen blir det forhoppningsvis lite snowboard akning, for we've got snow on the mountains! Ar super taggad pa snowboardklubben och laget, dom borjar ju dock sorgligt nog inte aka upp forran efter jul. buhu.
Har aven kommit in i en sakna-sverige-period. Tror det ar Halloween godiset fel, for OM vi har godare godis i sverige. Herregud. Jag blir sa ledsen. Jag har en hel pase med godis som jag inte ens vill ata. Dagens I-landsproblem.
Jag saknar min saaaang. Och svenska klader. Och svenska hus. Och mormors julbord. Och parlsocker...

Men Amy lagar ju faktiskt valdigt god mat, ser fram emot Thanksgiving. Bra sak med USA, de firar en ny hogtid varje manad. Det ar sa man behandlar hosten utan att bli deprimerad. Skarpning, Sverige (alla helgona raknas inte).

ODS, dans & hockey

Kom igår hem ifrån något av det mest utmattande jag upplevt. Har varit ledare för ett gäng tolvåringar på camp Arrah Wanna i en vecka. Jag är trött. Det var kallt och snorigt. Trodde ett tag att de snorat ner mig med svininfluensa, men det är nog bara vanlig förkylning som spökar för mig. I övrigt så var det faktiskt ganska kul också, har sjungit massa superfjantiga låtar på engelska och tyska (?) hela veckan lång, undervisat om växter och träd (hur jag nu lyckades ta mig igenom fotosyntes och trädets alla lager på engelska. Mysteryyy) och lärt ut mors lilla olle till hela campet. Hade en jättehärlig cabin partner, Abby, och alla student leaders och staff var ett riktigt skönt gäng. Blir att göra om till våren!
Igår när jag kom hem hade jag ca 20 minuter på mig att duscha, göra mig i ordning, och vara redo för kvällens dansuppträdande med danslaget. Vi uppträdde i halvtid på säsongens sista hemma match (am. fotboll såklart) och det var lerigt kan jag lova och mindre idealistiskt underlag för piruetter. hehe. Såg väl inte jättebra ut kan jag tänka mig, men fick lyckligtvis bara positiva kommentarer. Så fort jag var klar åkte jag hem och dog i min säng.
Idag har jag sovit, tagit det lugnt, ätit mitt halloween godis och inte gjort något vettigt alls förrän kl var fyra. Då bar det iväg till hockeymatch med en massa utbytesstudenter i Rose Garden Arena. Det var Winterhawks (Portland) som spelade mot Thunderbirds (Seattle). Riktigt bra match, Portland lyckades kvittera (ojoj. jag borde nästan bli sportkommentator) till 3-3 när 2 sek återstod och matchen avgjordes slutligen på straffar. Vi fick även en guidad tur av arenan innan och varsin jätteful keps bara för att vi var så söta utlänningar. Jag gillar att vara utbytesstudent!

Halloween

Jag och Annika är inte riktigt hundra på vad vi föreställer. Vi bestämde oss för att svara "utbytesstudenter" ifall någon frågade.
Halloween i USA är ju som ni säkert förstår lite mer extrem än Sverige. Låt oss sammanfatta dagen som så att jag åt frukost och har i övrigt levt på godis, chokladpannkakor, sockervadd och popcorn idag. MMMMMH.
Hjälpte till att anordna "Harvest Parade" i kyrkan som värdfamiljen går till, spelade minigolf med små utklädda söta barn, delade ut gratis godis och kände mig allmänt snäll. Jag träffade en unge som var utklädd till Bumblebee i Transformers Rozbe!!
Efter kyrkofesten var det tänkt att jag, Annika, Katrina, Colton och Colton skulle åka till ett Haunted House ("the house of terror" tror det är typ som Spökhotellet Gasten på Liseberg, fast mer extremt). Vi körde runt i ca en timme, hittade inte stället, hamnade på en läskig farm mitt ute i ingenstans där Annika frågar ägarna om deras hus är "the house of terror", kör ganska snabbt där ifrån och kommer efter ett par telefonsamtal fram till att the house of terror bara var i gång förra året. hehe. Lyckligtvis hade vi en plan B, C och D. Olyckligtvis funkade ingen av dem. Slutligen körde vi på plan E och gick trick or treat i området. Efter två hus började vi känna oss lite smått patetiska och åkte hem. Resten av kvällen har jag packat, för imorgon bär det av till camp Arrah Wanna för Outdoor School, yey!

RSS 2.0